<The> Role of transaction costs and property rights in economic analysis. - Eggertsson, T.
Ustanovenie nového výskumného programu neoinštitucionálnej ekonomiky (NIE) v posledných rokoch v západoeurópskych krajinách. Porozumenie logiky ekonomickej organizácie a inštitúcií ovplyvňujúcich výrobu a výmenu. Analýza vplyvu alternatívnych foriem ekonomickej organizácie a inštitúcií na ekonomické výsledky. Logika rôznych foriem ekon. organizácie. Štruktúra majetkových práv.