Co znamená program rekonverze. Španělská inspirace 80. let. - Černý, J.
Analýza podstatných reformných krokov v Španielsku, ktoré viedli v polovici 80. rokov k vynikajúcim výsledkom. Tri skupiny ekonomických opatrení realizovaných v rámci programu konverzie v rokoch 1983-1989: makroekonomická politika zameraná na obnovenie základnej rovnováhy; štruktúrne zmeny zahrňujúce revíziu energetického programu, zmenu štruktúry priemyslu, spružnenie trhu pracovných síl a reformu štátnych podnikov; podstatné zlepšenie sociálnej politiky.