Kak osuščestvit' perechod na rynočnyje metody chozjajstvovanija. - Timofejev, V.I
Základné problémy prechodu ekonomiky ZSSR na trhový mechanizmus. Odštátňovanie vlastníctva a zvýšenie kolektívnej zodpovednosti vlastníkov a podnikov. Vytvorenie nástrojov štátnej regulácie mechanizmu trhového riadenia ekonomiky. Vybudovanie mechanizmu miestnej samosprávy a samofinancovania území. Ekonomická samostatnosť podnikov. Činitele brzdiace prechod na trhové metódy hospodárenia.