Metody privatizace.
Charakteristika privatizačných metód používaných v praxi vyspelých priemyselných krajín a to: dohody o riadení podniku (management), metóda využívajúca zmluvu o joint-ventures, priamy predaj štátneho podniku súkromnej firme a postupný predaj účastín súkromným investorom na burze.