Rizika vládního scenáře ekonomické reformy. - Kadlec, V.
Kritika skutočnosti, že scenáru razantnej ekonomickej reformy chýba analýza rizík a pravdepodobných negatívnych dôsledkov pre vznik sociálneho napätia. Odporúčania západných ekonómov uskutočniť reformu čo najrýchlejšie nemusia byť nezištné. Prudká devalvácia koruny spojená s liberalizáciou cien vyvolá tlak na zvýšenie miezd. Môže dôjsť k sociálnym nepokojom alebo k mzdovej inflácii. Riziká pri vývoze a zásobovaní vnútorného trhu.