Sociální průchodnost ekonomické reformy - Janáček, Kamil
Jedným z predpokladov úspešnosti ekonomickej reformy je dosiahnutie sociálneho konsenzu o priebehu, metódach a nákladoch tejto operácie. Článok je príspevkom k posúdeniu hospodárskej politiky, predovšetkým z pohľadu jej sociálnej priechodnosti a k nájdeniu takej trajektórie, ktorá by bola rýchla a akceptovateľná väčšinou obyvateľstva.