<The> social market economy: an export for the Third World? - Fasbender, K.
Štáty Tretieho sveta s autoritatívnym riadením ekonomiky, včítane takých, ktoré majú kapitalistické zriadenie, hľadajú - podobne ako východná Európa-cestu k trhovému hospodárstvu, ale so sociálnou dimenziou. Úlohy a nástroje štátu v sociálnej trhovej ekonomike. Výhody a obmedzenia pri uplatnení systému v menej vyvinutých krajinách.