Velká privatizace: Další varianta neexistuje? - Široký, Jan
Veľká dôležitosť Zákona o veľkej privatizácii spočíva v tom, že ide o nikdy viac neopakovateľnú skutočnosť transformácie obrovského štátneho majetku do súkromných rúk. Preto je nevyhnutné o tomto zákone diskutovať. Návrh alternatívneho variantu vývoja-revalvácie ako alternatívneho procesu k devalvácii a pomoc zahraničného kapitálu ako jedinej možnej alternatívy ku kupónovej metóde pri absencii domáceho kapitálu.