Výprodej za babku? - Šubrta, V.
V súčasnosti je schválených niekoľko sto podnikov so zahraničnou majetkovou účasťou. Obavy z toho, aby sa po devalvácii čs. koruny voči voľne vymeniteľným menám nepredávali za zlomok hodnoty. Zdôvodnenie názoru, že i predaj podnikov zahraničným firmám pod cenou znamená pri raste ziskov a daní prínos pre čs. ekonomiku.