Diversification benefits of direct foreign investment. - Madura, J.
Preferovaná stratégia firmy sa zakladá na diverzifikácii určitého druhu výrobku, takže tok prostriedkov je do istej miery izolovaný od javov v sfére danej priemyselnej výroby. Alternatívnou stratégiou na stabilizáciu toku prostriedkov je medzinárodná diverzifikácia. Pre firmy špecializované na obmedzený počet výrobkov možno túto stabilizáciu dosiahnuť medzinárodnou diverzifikáciou bez potreby expanzie do ďalších druhov výrobkov.