Prechod poľnohospodársko-potravinárskeho komplexu na trhový mechanizmus. - Klinko, L.
Kritika v minulosti uplatňovaného byrokraticko-administratívneho ekonomického mechanizmu v poľnohospodárstve. Prejav neschopnosti tohto mechanizmu koncom 80. rokov. Dotácie do agropotravinárskeho komplexu dosiahli 39 mld. Kčs. Hlavné črty radikálnej sociálno-ekonomickej reformy v poľnohospodársko-potravinárskom komplexe. Charakteristika jednotlivých krokov prijatého variantu reformy.