Tendence v zemědělské politice. - Záhlava, F.
Konfrontácia zásad spoločenskej poľnohospodárskej politiky ES s uplatnením tzv. deficitného systému v USA. Pretrvávanie starého problému protekcionizmu. Vplyv zameranej liberalizácie svetového obchodu na poľnohospodárstvo. Dôraz kladený na usmerňovanie technologického rozvoja v poľnohospodárstve.