Heterogene Güter und alternative Preistechniken in einem räumlichen Oligopol. - Schöler, K.
Tvorba cien v podmienkach priestorovej aglomerácie podnikov, ktoré ponúkajú podobné tovary (substituenty). Tri alternatívne cenové techniky: franko ceny, optimálna cenová diskriminácia a jednotné ceny. Oligopolný trh, odbytištia a vzájomné reakcie dodávateľov na konkurentov. Konzistentné variácie pre určenie výsledkov na trhu substituentov (silná, slabá zastupiteľnosť tovarov atď.).