O perspektivach ispol'zovanija ravnovesnych cen. - Figurnova, N.
Nevyhnutnosť uplatnenia rovnovážnych cien. Rovnovážne ceny stimulujú ekonomiku k dosiahnutiu najvyššieho konečného výsledku, racionalizujú hospodárske vzťahy, umožňujú dosiahnúť rovnovážny stav medzi peňažnými dôchodkami a sumou cien. Predpoklady využitia rovnovážnych cien a predpoklady umožňujúce vyhnúť sa katastrofálnemu zvýšeniu cien pri rozširovaní sféry pôsobnosti rovnovážnych cien.