Optimisation du systeme productif et calcul de prix fictifs. - Lacaze, D.
Definícia optimálnych modelov umožňujúca matematické riešenie systému fiktívnych cien. Rozdiel medzi novým a starým kapitálom. Upevnenie mzdových taríf. Využitie výstupných údajov ekonometrických modelov. Mechanizmus tvorby zisku v odvetviach s administratívnou tvorbou cien. Základné charakteristiky rozvoja výroby. Export, import a investície.