Assesing trade and welfare effects of trade liberalization. A comparison of alternative approaches to CGE modelling with imperfect competition. - Norman, V.D
Kontrastné porovnanie niekoľkých výsledkov numerického modelu sčítateľnej rovnováhy CGE zahrňujúceho neúplnú konkurenciu s učebnicovými modelmi komparatívnych výhod na jednej strane a s konkurenčnými modelmi založenými na Armingtonovom prístupe na strane druhej. Významné účinky neúplnej konkurencie na obchod s priemyselnými výrobkami a významné dôsledky liberalizácie obchodu.