Cílem je motivace k efektivní činnosti. - Šíba, V.
Príčiny havarijného stavu čs. ekonomiky. Dôležitosť rozvíjania trhového mechanizmu. Závislosť jeho fungovania na hospodárskej politike štátu, na kvalite systému nástrojov štátnej politiky a na správaní štátnych orgánov a úradov. Nevyhnutnosť komercionalizácie ekonomiky a trhovej motivácie podnikov. Charakteristika činiteľov, ovplyvňujúcich prosperitu (vo sfére vlastníctva).