Perestrojka v torgovle i torgovlja v perestrojke. Osnovnyje napravlenija razvitija ekonomičeskoj reformy v torgovle. - Gryzanov, Ju.P
Prvý variant: Rozvoj hospodárstva na základe rozličných foriem vlastníctva. Zdokonalenie riadiacej činnosti v obchode. Zdokonaľovanie mechanizmu chozrasčotu. Rozšírenie práv obchodných podnikov v komerčnej činnosti. Prístupy k stabilizácii spotrebiteľského trhu a rozvoj tržných vzťahov.