Perestrojka v torgovle i torgovlja v perestrojke. Osnovnyje napravlenija razvitija ekonomičeskoj reformy v torgovle. - Kizilov, V.A
Druhý variant: Pozitívny vplyv prestavby v obchode na určité ukazovatele. Formovanie rôznych foriem vlastníctva. Tri varianty zmien v štátnom obchode (etapovitý, urýchlený, radikálny). Formovanie samostatnosti pri riadení tovarových zásob. Štátne riadenie obchodnej činnosti. Zákon o zmene štátnych podnikov na akciové spoločnosti. Zákon o súčinnosti riadiacich a štátnych orgánov s občanmi vykonávajúcimi obchodnú činnosť na základe nájmu majetku podnikov. Postavenie obchodných združení.