<The> determinants of aggregate international licensing behaviour: evidence from five countries. - Clegg, J.
V teórii technologických licencií sa predpokladajú výrazné rozdielnosti medzi krajinami pokiaľ ide o sklon firiem uplatňovať licencie ako stratégiu. Skúma sa povaha a rozsah špecifických rozdielností u firiem USA, Japonska, Spojeného kráľovstva a SRN pokiaľ ide o uplatnenie aktívnych a pasívnych technologických licencií. Špecifické podmienky krajín vyvolávajú rozdielnosti v modeloch licenčných činností týchto krajín.