Gde započeti sa analizom konkurentske pozicije trgovinskog preduzeca? - Petkovic, G.
Činnosť obchodného podniku ovplyvňuje veľa externých činiteľov. Preto musí mať kvalitnú dlhodobú stratégiu. Tú možno vypracovať podľa jednotlivých autorov rôznym spôsobom. Rozhodujúce činitele, z ktorých sa musí vychádzať, a ktorý z nich uprednostniť. Interné a externé činitele - príklad kombinovanej metódy.