Kak perestroit' vnešneekonomičeskije svjazi. Rekomendacii Vsesojuznoj konferencii organizovannoj TPP SSSR i VNIIVS.
Doterajšia prestavba zahranično-ekonomických stykov ZSSR. Vytváranie právnych, organizačných a i. predpodkladov pre export. Úloha dopravy pri rozvoji exportu. Miesto na svetovom trhu služieb. Spoločné podniky, výrobné a kooperačné styky, lízing. Rozvoj regionálnych vonkajších ekonomických stykov. Úloha štátneho regulovania.