Procesos de integración en América Latina: mecanismos y obstáculos. - Bendesky, L.
Príčiny oslabenia ekonomickej integrácie krajín LA a slabého rozvoja vzájomnej obchodnej výmeny krajín LA. Nutnosť koncentrácie a koordinácie regionálnych politík na podporu výroby, investícií, riadenia vnútorných i zahraničných financií a dosiahnutia vyššieho podielu na medzinárodnom obchode. Zmeny v medzinárodnej ekonomike v dôsledku globalizácie výroby a regionalizácie trhov. Neefektívnosť dohody GATT, doložky najvyšších výhod a princípu reciprocity pred multilateralizmom. Póly regionálnej integrácie.