Strukturveränderungen in der internationalen Rohstoffwirtschaft und die Rolle von Entwicklungsländern als Rohstoffexporteure in der Weltwirtschaft. - Frohnhöfel, R.
Skúmanie podstatných štruktúrnych zmien v medzinárodnom obchode so surovinami v posledných rokoch, pričom v strede pozornosti stojí export surovín. Na štruktúrne zmeny vplývajú také faktory ako sú dopyt po surovinách, kolísanie ponuky, substitučné procesy, presadenie obchodného protekcionizmu, ekologické aspekty.