Sovetskij eksport toplivno-energetičeskich tovarov. - Jeršov, Ju
Súvislosť úspor energetiky so štruktúrnou prestavbou ekonomiky. Možnosti poklesu vývozu ropy ako náhrady za dovoz obilnín. Miesto vývozu ropy v stratégii zahraničného obchodu ZSSR. Faktory, ktoré ovplyvňujú trh ropy (rast obyvateľstva, ekonomický rast, ceny ropy...). Pokles ťažby ropy a uhlia v ZSSR.