Rüstungsimporte von Entwicklungsländern und die Weltschuldenkrise. - Maneval, H.
Zbrojársky import rozvojových krajín ako kauzálny faktor narastania dlhov a svetovej debetnej krízy. Absencie štatistík o vzťahu medzi úvermi a importovaním zbrojárskych materiálov. Pokus o kvantitatívne hodnotenie tohoto vzťahu u vysoko zadlžených rozvojových krajín. Rozdielna úloha strojárskeho importu pri zadlženosti jednotlivých krajín.