El Banco Interamericano de Desarollo en la próxima década. - Iglesias, E.V
Ciele Medziamerickej banky pre rozvoj (BID) na 90. roky a analýza vývoja v 80. rokoch: "stratená dekáda" vzhľadom na ekonomický a sociálny pokrok krajín LA. Analýza problémov. Rok 1989 ako fáza inštitucionálneho prechodu smerom k "veľkej, dynamickej a efektívnejšej" ekonomike. Zameranie akcií Banky v 90. rokoch na efektívnejšie pridelovanie prostriedkov na veľké sociálne a ekonomické reformy, zahraničný dlh, súkromným bankám a na integráciu a regionálnu spoluprácu.