Fixní, nebo plovoucí? Směnné kursy. - Jonáš, Jiří
Súčasnosť liberalizácie je aj liberalizácia zahraničného obchodu a zahranično obchodných transakcií, čo súvisí s otázkou určovania výmenného kurzu koruny. Zhodnotenie dvoch alternatív režimu určovania výmenných kurzov - režimu fixných výmenných kurzov a režimu voľne pohyblivých výmenných kurzov. Argumentácia v prospech prijatia režimu voľne pohyblivých výmenných kurzov.