Světové hospodářství na prahu 90. let: střídání vývojových etap. - Holub, Alois
Zamyslenie nad prebiehajúcou transformáciou svetového hospodárstva. Rozbor základných tendencií vedúcich k posilňovaniu jednotnosti a celistvosti svetového hospodárstva a základných zmien v rozvojových a rozvinutých trhových ekonomikách a bývalých, či ešte jestvujúcich socialistických štátoch, zmien vedúcich k rozpadu svetovej socialistickej hospodárskej sústavy. Náčrt nastupujúcej etapy vývoja.