Jednotný trh a sociální politika. Evropská společenství. - Urban, J.
Charakteristika "sociálnej dimenzie" programu jednotnému trhu ES. Problémy a rozpory tejto oblasti: najmenej problémov vyvoláva tvorba tzv. štrukturálnych fondov ES a zjednocovanie štandardov v oblasti hygieny a bezpečnosti práce; na ťažkosti naráža harmonizácia pracovno právnych noriem a sociálnych istôt; najväčšie spory vznikajú okolo koncepcie tzv. sociálneho dialógu a vytvorenia jednotného firemného štatútu tzv. "európskej spoločnosti".