Kdy (a jak) do ES. - Čížkovský, M.
Premeny v Európskych spoločenstvách zvyšujú náročnosť na získanie členstva pre stredo a východoeurópske štáty. Črty, ktoré musí ČSFR získať pre definitívne začlenenie do ES. Tri etapy začleňovania do ES: 1. vytvorenie politických predpokladov a projektu reformy, 2. privatizácia, liberalizácia dovozu a cien a konvertibilita, 3. vlastný proces prelínania reprodukčných sfér a zbližovania systémov.