Limitacione sociales de la integración comercial México-Estados Unidos. - Ramos, J.M
Charakteristika ekonomickej krízy Mexika v 80. rokoch. Problematika a význam ekonomického vplyvu a dôsledkov odvetvovej ekonomickej integrácie Mexika s USA pre mexickú ekonomiku. Charakter sociálnych obmedzení prekážajúcich bilaterálnej ekonomickej integrácii Mexika s USA. Procesy demokratizácie v ZSSR a Východnej Európe ako priaznivý aspekt pre Mexiko v procese adaptácie na lepšie podmienky a v zabránení izolácie od výhod bilaterálnej integrácie.