Njakoj vaprosi na vanšnoikonomičeskite vrazki meždu Balgarija i arabskite strani ot Magreb. - Šivergeva, M.
Analýza vonkajších ekonomických vzťahov medzi Bulharskom, Tuniskom, Alžírskom a Marokom za obdobie 1980-1990. Rozbor rozvoja zahraničného obchodu a ostatných foriem ekonomických vzťahov (výrobnej kooperácie, vedeckotechnickej výmeny a pod.). Otázky spojené s ekonomickou politikou zameranou na rovnovážny rozvoj troch afrických krajín a jej odrazu v zahranično-ekonomických vzťahoch.