Vstup do Evropských společenství. - Tíkal, S.
Otázky pridruženia ČSFR k Európskym spoločenstvám už v r. 1991 a prijatia ČSFR za riadneho člena ES pred r. 2000. Použitie formy pridruženia v prípade neschopnosti uchádzajúcej sa krajiny prevziať všetky záväzky vyplývajúce z riadneho členstva. Zložitosť jednania o prijatie do ES. Náčrt problémov, ktoré sa musia pri začleňovaní do ES riešiť. Výhody, ktoré prináša vstup do ES novej členskej krajine.