Incremental internationalization: a test of Johanson and Vahlne's thesis. - Sullivan, D.
Podľa teórie Johansona a Vahlneho je internacionalizácia firmy inkrementálny (prírastkový) proces vzhľadom na postupnú redukciu psychickej vzdialenosti v dôsledku postupného hromadenia experimentálnych poznatkov zo zahraničných trhov manažermu. Výsledky štúdie európskych drevárskych závodov túto tézu nepotvrdili.