Novela hospodářského zákoníku - jeden z kroků k tržnímu mechanismu. - Čáp, M.
V súvislosti s nevyhnutnými predpokladmi hospodárskej reformy bola prijatá novela hospodárskeho zákonníka, ktorá má uskutočniť prechod od byrokratického štátneho riadenia k trhovému hospodárstvu. Základným rysom je liberalizácia zmluvných vzťahov, redukujú sa možnosti centra zasahovať do zmluvných vzťahov. Nové zásady hospodárskej súťaže.