Podnik a pojištění. Zkušenosti vyspělých ekonomík. - Svoboda, G.
V trhových ekonomikách podniky pri uvažovaní o optimálnom riešení poistenia nerokujú spravidla priamo s určitou poisťovňou, ale využívajú nezávislých poisťovacích agentov. Hlavné zásady, ktoré si podnik pri práci s poistením určuje. Hlavné druhy poistenia - poistenia proti požiaru, proti všeobecnej zodpovednosti a proti krádeži podnikových prostriedkov vlastnými zamestnancami. Zásady uplatňovania nárokov poisteného na náhradu škody.