Educational expansion and schooling inequality: international evidence and some implications. - Ram, R.
Najnovšie štatistické údaje z asi 100 krajín indikujú, že priemerná úroveň vzdelania neustále rastie. Rozdiely vo vzdelanosti najprv rastú, ale po dosiahnutí určitého bodu sa stabilizujú. Prezentované údaje umožnia dôležité závery v oblasti školskej politiky a môžu slúžiť ako podklad pre výskum vzťahov medzi rozdielmi vo vzdelaní a v príjmoch.