Ekologie a škodlivá zjednodušení. K článku Je třeba vidět priority, HN č. 46/1990. - Rychnovská, M.
Kritika názorov autorov článku k problému hľadania priorít investovania pri obmedzených finančných zdrojoch, názoru, že najsprávnejšou alternatívou je dosiahnutie efektu vedúceho priamo ku zvyšovaniu blahobytu obyvateľov. Zdôraznenie skutočnosti, že bez fungujúcej biosféry nie je možná tvorba hodnôt, ale ani ľudský život.