Ekologie a škodlivá zjednodušení. K článku Je třeba vidět priority, HN č. 46/1990. - Librová, Hana
Nesúhlas s vyslovenou myšlienkou, že deliaca čiara medzi ČSFR a vyspelými krajinami nie je v politike ani v ideológii. Zdôvodnenie názoru, že rozhodujúca deliaca čiara sa viedla práve v politike a ideológii, z ktorých sa druhotne odvinula deliaca čiara ekonomická. Za omyl treba považovať aj názor, že zásadné ekologické riešenia sa môžu uskutočniť až ČSFR zbohatne.