Erfahrungen mit Methoden zur Berechnung der ökonomischen Effektivität von Umweltschutzmassnahmen. - Gutzer, W.
Vzťahy spoločnosti k prirodzenému prostrediu, priame účinky škôd v oblasti životného prostredia na životné podmienky možno chápať ako negatívnu spoločenskú spotrebu a negatívnu výrobu spotrebných tovarov. Na konkrétnych prípadoch technologických postupov v životnom prostredí prezentované výpočty ekonomickej efektívnosti opatrení.