K příčínám ekologických problémů rozvojových zemí. - Texler, J.
Ekologická zraniteľnosť krajín s horúcim podnebím. Orientácia na "adaptovanú technológiu", šetriacu životné prostredie. Príčiny nevyváženého stavu medzi populáciou a prostredím.