criterion for the positivity of rational cubic C**2 spline interpolants. - Schmidt, J.W
Odvodenie nutnej a dostačujúcej podmienky kladnosti racionálnych splajnov pomocou konečnej množiny nerovnosti. Tieto podmienky platia vždy, keď sú parametre racionálnosti dostatočne veľké.