On error structures and extrapolation for stiff systems, with application in the method of lines. - Auzinger, W.
Analýza štruktúry globálnej chyby pre niektoré schémy diskretizácie času. Implicitné Eulerove a trapezoidálne schémy. Odvodenie asymptotickej expanzie chyby a kvantitatívny opis zvyšku. Použiteľnosť výsledkov pri metóde určovania čiar. Možnosť predpovedať správanie istých extrapolačných algoritmov.