<An> illustration of a pitfall in estimating the effects of aggregate variables on micro units. - Moulton, B.R
Upozornenie na nebezpečenstvo vyplývajúce z toho, že sa v niektorých prípadoch pokladajú pozorované ekonomické či politické údaje za nezávislé, hoci v skutočnosti tu takmer vždy existuje istá závislosť. Zanedbaním tejto závislosti vzniká chyba, ktorá môže byť tak veľká, že znehodnotí výsledky aj takej jednoduchej metódy, ako je metóda najmenších štvorcov.