Socialističeskoje agrarnoje proizvodstvo: stupeni i formy stanovlenija statusa chozjaina. 1. - Bašmačnikov, V.
Hlavným cieľom radikálnych zmien komplexu vlastníckych vzťahov v poľnohospodárskej výrobe je sformovanie roľníka - hospodára a likvidácia odcudzenia od práce a jej výsledkov. Skúmanie problémov riešenia týchto cieľov a vytvorenia takých výrobných vzťahov, ktoré budú základom vysokej efektívnosti poľnohospodárskej výroby. Rozbor práce na zmluvu, zhodnotenie jej predností a perspektív.