<Der> harte Weg der LPG in Machern. - Eilenberg, L.
Hlboká kríza poľnohospodárstva na bývalom území NDR daná najmä prudkým poklesom výnosov za poľnohospodárske produkty po zavedení menovej únie. Príklad nezdravej nákladovej štruktúry JRD Machern. Hľadanie novej výrobnej štruktúry, rozdelenie JRD na dve družstvá.