<Der> dispositive Faktor in Theorie und Praxis. - Albach, Horst
Vývoj chápania dispozitívneho faktora (DF) v teórii od E. Gutenberga k business management-u a A. Marshalla ako štvrtého produktívneho faktora. Funkcia DF ako sprostredkovateľa medzi pracujúcimi a spotrebiteľmi. Racionálne riadenie, kontrola a plánovanie koordinačného procesu. Súlad trhu a výroby a vedenia podniku a spolupracovníkov.