Ohlašuje se nový druh organizace. - Jirásek, J.
Nová organizácia práce vystrieda doteraz platnú od 30. rokov tzv. informačnú organizáciu. Nová organizácia sa bude podobať orchestru: každý ovláda svoj odbor a nepotrebuje ďalšie vedenie, stačia mu informácie z centra od dirigenta. Zvláštna úloha sa pripisuje informačnej základni.