Rady nadzorcze przedsiebiorstw prywatyzowanych. - Glinski, B.
Funkcie dozornej rady podniku môžeme označiť ako dozorné a kontrolné. Valné zhromaždenie účastinárov rozhoduje o rozdelení zisku a volí dozornú radu. Dozorná rada volí a kontroluje správu podniku. Správa riadi podnik. Základné povinnosti dozorných rád. Vonkajší členovia týchto rád majú zastupovať určité záujmové skupiny - zakladateľský orgán, banku, samosprávny úrad, manažérov, odberateľov a pod.